Tietoa sarjakuvatoiminnasta

Illustrating Me -työpajoissa tehdyt sarjakuvat nostavat esille pakolaistaustaisten ihmisten kokemuksia heidän itsensä kertomana ja kuvittamana. Eri puolilla Suomea asuvat ihmiset kuvaavat sarjakuvissa tilannetta kotimaassaan, matkaansa Eurooppaan, nykyistä arkeaan Suomessa sekä tulevaisuuden haaveitaan. Sarjakuvat ovat monille ensimmäinen yritys kertoa visuaalisesti elämänsä tärkeistä asioista.

Tämän nettigallerian sarjakuvat ovat syntyneet työpajoissa, joita on pidetty vuodesta 2016 alkaen vastaanottokeskuksissa ja yhdistyksissä eri puolilla Suomea. Työpajat on suunnattu aikuisille, mutta myös muutamia lapsia on osallistunyt niihin.

Tähän mennessä sarjakuvia piirtäneet osallistujat tulivat Irakista, Afganistanista, Syyriasta, Somaliasta, Ugandasta, Kongon tasavallasta, Nigeriasta, Burundista, Iranista, Gambiasta, Albaniasta, Kamerunista, Venäjältä, Turkista ja Guineasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUseat työpajoihin osallistuvista ihmisistä eivät ole koskaan aiemmin piirtäneet mitään. He ovat ottaneet haasteen innostuksella vastaan.

Sarjakuvat on tehty Maailman sarjakuvat ry:n kehittämällä matalan kynnyksen menetelmällä, jonka ydinajatus on, että kaikki osaavat piirtää.

 

Seuraa Illustrating Me -uutisia hankkeen Facebook sivulla.

Hankkeen toteuttaa Maailman sarjakuvat ry 

Sarjakuvatyöpajoja on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Koneen säätiö.